Als je als student naast je studie werkt en je ontvangt loon waarover je ook belasting betaalt dan ben je in Nederland verplicht een basisverzekering af te sluiten.

We bieden je in dat geval een uitgebreide verzekering tegen een scherp tarief. En hiervoor geldt dat we  voor je klaarstaan en je je eigen accountteam om hulp kunt vragen.

Hoe ziet je basisverzekering eruit?

We bieden jou de mogelijkheid om een basisverzekering bij VGZ af te sluiten.

De voorwaarden voor 2021 bij VGZ zijn hier te vinden.

Hier kun je bijbehorende premietabel downloaden. Via NNAM krijg je collectieve korting op je premie. Hierdoor wijken de premies af van de premies op de website van VGZ zelf.
Op de tabel zijn de nettopremies voor jou van toepassing.

Verplicht eigen risico bij de basisverzekering

Bij de basisverzekering geldt een eigen risico. Dit betekent dat je in principe een eerste deel van de zorg die je ontvangt, zelf betaalt.

Het verplichte eigen risico geldt niet voor:

  • huisarts
  • tandheelkundige zorg voor jongeren tot 18 jaar;
  • verloskundige zorg en kraamzorg;
  • gratis bevolkingsonderzoeken, zoals het borstkankeronderzoek;
  • de griepprik voor risicogroepen;
  • zorg die door je aanvullende verzekering wordt vergoed.

Het eigen risico wordt het hele jaar door in rekening gebracht door de zorgverzekeraar tot het totale eigen risico op is.  Het bedarg aan eigen risico voor het jaar 2021 is € 385,00.
Een voorbeeld: je doet een onderzoek bij het laboratorium. De nota van € 175,00 gaat naar de zorgverzekeraar die jou vervolgens een nota van € 175,00 stuurt om het eigen risico terug te betalen (Dat kan dus al in januari gebeuren!). Vervolgens moet je in juni nog een keer. De nota van € 250,00 gaat ook nu naar de zorgverzekeraar. Jij krijgt nu echter een nota van € 210,00 want daarmee is het hele eigen risico betaald (samen met de eerste nota van € 175,00 die je al terug betaald hebt is dat in totaal € 385,00). Alle kosten die je hierna maakt worden dus door de verzekeraar volledig vergoed als daar op basis van de polisvoorwaarden dekking voor is.

Hoe werkt het?

Je studentenpakketverzekering is collectief via ons afgesloten. Ga je echter werken, dan dien je je te melden bij NNAM. Informatie over de basisverzekering vind je hier.
Wij zullen zelf ervoor zorgen dat je studentenverzekering beeindigd wordt indien je de basisverzekering via ons hebt aangevraagd.

Als je een basisverzekering hebt en je stopt met werken is het soms mogelijk om terug te gaan naar een studentenpakketverzekering. Je moet dan wel voor langere tijd stoppen met werken en alleen nog maar studeren.

Dit doe je door een onderzoek te laten doen door SVB. Als uit het onderzoek blijkt dat je niet meer verzekerd staat voor de WLZ, kunnen wij jouw basisverzekering omzetten naar de studentenverzekering. Het formulier dat ingevuld moet worden voor het onderzoek vind je hier.

Als je nu al weet dat je straks toch weer gaat werken blijf je in de basisverzekering.