Als je als student naast je studie werkt en je ontvangt loon waarover je ook belasting betaalt dan ben je in Nederland verplicht een basisverzekering af te sluiten.

We bieden je in dat geval een uitgebreide verzekering tegen een scherp tarief. En hiervoor geldt dat we 24/7 voor je klaarstaan en je je eigen accountteam om hulp kunt vragen.

Hoe ziet je basisverzekering eruit?

Wie bieden jou de mogelijkheid om een basisverzekering bij Aevitea of VGZ af te sluiten.

De voorwaarden voor 2016 bij Aevitae zijn hier te vinden.

Het dekkingsoverzicht van VGZ kun je hier downloaden.
Hier kun je bijbehorende premietabel downloaden.

Verplicht eigen risico bij de basisverzekering

In de basisverzekering geldt een eigen risico. Dit betekent dat je in principe een eerste deel van de zorg die je ontvangt, zelf betaalt.

Het verplichte eigen risico geldt niet voor:

  • huisarts
  • tandheelkundige zorg voor jongeren tot 18 jaar;
  • verloskundige zorg en kraamzorg;
  • gratis bevolkingsonderzoeken, zoals het borstkankeronderzoek;
  • de griepprik voor risicogroepen;
  • zorg die door je aanvullende verzekering wordt vergoed.

Het eigen risico wordt het hele jaar door in rekening gebracht door de zorgverzekeraar tot het totale eigen risico op is.  Het bedarg aan eigen risico voor het jaar 2016 is € 385,00.
Een voorbeeld: je doet een onderzoek bij het laboratorium. De nota van € 175,00 gaat naar de zorgverzekeraar die jou vervolgens een nota van € 175,00 stuurt om het eigen risico terug te betalen (Dat kan dus al in januari gebeuren!). Vervolgens moet je in juni nog een keer. De nota van € 250,00 gaat ook nu naar de zorgverzekeraar. Jij krijgt nu echter een nota van € 210,00 want daarmee is het hele eigen risico betaald (samen met de eerste nota van € 175,00 die je al terug betaald hebt is dat in totaal € 385,00). Alle kosten die je hierna maakt worden dus door de verzekeraar volledig vergoed als daar op basis van de polisvoorwaarden dekking voor is.

Hoe werkt het?

Je studentenpakketverzekering is via het ons collectief afgesloten. Ga je echter werken, dan dien je je te melden bij NNAM. Loop hier door het stappenplan online door of bel hiervoor het accounteam. Je accountmanager zorgt dan dat je wordt ingeschreven in de basisverzekering. Wij geven voor jou ook door dat je studentenpakketverzekering wordt beëindigd.

Als je een basisverzekering hebt en je stopt met werken is het soms mogelijk om terug te gaan naar een studentenpakketverzekering. Je moet dan wel voor langere tijd stoppen met werken en alleen nog maar studeren.

Dit doe je door een onderzoek te laten doen door SVB. Als uit het onderzoek blijkt dat je niet meer verzekerd staat voor de AWBZ, kunnen wij jouw basisverzekering omzetten naar de studentenverzekering. Het formulier dat ingevuld moet worden voor het onderzoek vind je hier.

Als je nu al weet dat je straks toch weer gaat werken blijf je in de basisverzekering.